X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

MAI vrea să-i oblige pe şoferi să-şi achite amenzile

29 mai. 2017,, 17:16   Societate
2202 1

Ministerul de Interne spune că le-a găsit ac de cojoc rău-platnicilor. Şoferii din ţară ar putea fi obligaţi să prezinte la testarea tehnică periodică a automobilelor un extras privind lipsa datoriilor la achitarea amenzilor pentru încălcarea Regulamentului rutier. Mai exact, este vorba despre un cazier contravenţional.

Autorităţile speră că astfel conducătorii auto vor fi mai atenţi în trafic.

Potrivit poliţiei, doar anul trecut 311 oameni au murit, iar alţi aproape trei mii au fost răniţi în accidente rutiere. Reprezentanţii Ministerului şi-au propus să reducă în jumătate cifrele, pînă în 2020. Iar pentru a responsabiliza şoferii, autorităţile au elaborat un şir de amendamente.

Astfel, vor putea trece revizia tehnică doar automobilele ai căror proprietari vor obţine extrasul privind lipsa datoriilor la achitarea amenzilor. Şoferii care nu au comis încălcări nu vor avea nevoie de cazier contravenţional.

Anul trecut inspectorii de patrulare au aplicat aproximativ 228 de mii de amenzi, dintre care peste 10 la sută nu au fost achitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?