X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Fostul prim-ministru chemat la audieri

30 mai. 2017,, 00:01   Externe
3743 0

Candidatul dreptei în recentele alegeri prezidențiale din Franța, Francois Fillon, a compărut luni în fața judecătorilor de instrucție ce anchetează asupra locurilor de muncă fictive ale soției și copiilor săi în calitate de asistenți parlamentari, a anunțat pentru AFP o sursă apropiată acestui dosar.


Mașina în care se afla fostul premier al Franței, care a fost eliminat în primul tur al alegerilor prezidențiale după o campanie puternic afectată de scandal, a sosit la începutul dimineții de luni la Direcția financiară a Tribunalului de mare instanță din Paris, înainte de a pleca din nou, în jurul orei 08:45 GMT, a constatat un jurnalist al AFP.

Solicitat, avocatul său nu a dorit să facă niciun comentariu. La rîndul său, Parchetul național financiar nici nu a confirmat, nici nu a infirmat această audiere la magistrați, "dat fiind secretul de instrucție".

Francois Fillon a fost inculpat la 14 martie, cînd se afla în plină cursă pentru Palatul Elysee, pentru "deturnare de fonduri publice" și "disimulare de abuzuri din bunuri sociale".

În timpul primei sale înfățișări în fața magistraților, el a refuzat să răspundă la întrebări și s-a limitat pur și simplu la a citi o declarație, invocînd "calendarul" judiciar, "în plină campanie prezidențială".

Fost favorit al campaniei prezidențiale din Franța, candidatul conservator și-a văzut popularitatea în descreștere după dezvăluirile din presă privind locurile de muncă fictive ale soției și celor doi copii ai săi ca asistenți parlamentari, precum și la 'Revue des deux mondes', publicație literară lunară, în ceea ce-o privește pe soția sa Penelope.

În total, discreta galeză, pînă atunci fără o profesie cunoscută, a primit 680.380 de euro net pentru contractele sale la Adunarea Națională, în perioada 1986-2013, și 3.500 de euro lunar pentru locul său de muncă la magazinul literar.

Penelope Fillon, precum și fostul supleant a deputatului în Adunarea Națională, Marc Joulaud, și omul de afaceri Marc Ladreit de Lacharriere, proprietar al 'Revue des deux mondes', sînt de asemenea inculpați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?