Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

UE a prelungit cu încă un an sancțiunile împotriva Siriei

30 mai. 2017,, 03:00   Externe
1491 0

Uniunea Europeană a prelungit luni cu încă un an sancțiunile împotriva Siriei și a adăugat pe lista persoanelor supuse unor măsuri restrictive trei miniștri ai regimului lui Bashar al-Assad, transmite DPA.

Oficialii sirieni vizați de noile sancțiuni sînt ministrul justiției, Hisham Al-Shaar, ministrul economiei și al comerțului, Samer Al-Khalil, și ministrul dezvoltării administrative, Salam Al-Saffaf, au declarat pentru DPA surse apropiate dosarului.

În total, 240 de persoane și 67 de entități siriene sînt vizate de interdicții de călătorie și de înghețarea activelor de pe teritoriul UE, din cauza ''represiunii violente împotriva populației civile în Siria'', precizează un comunicat al Consiliului European.

Sancțiunile în vigoare includ un embargou petrolier, restricții la anumite investiții, înghețarea conturilor din UE ale băncii centrale a Siriei, restricții de export la echipamente și tehnologie destinate monitorizării sau interceptării comunicațiilor online sau de telefonie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?