Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Produsele moldovenești vor fi promovate în Belarus

29 mai. 2017,, 16:25   Economie
1824 0

Produsele moldovenești vor fi reprezentate pe larg în Belarus, la Expoziția Internațională Specializată „Belagro“, care va avea loc la 6-10 iunie la Minsk.

Astfel, 22 de companii autohtone din sectorul vitivinicol, producere și procesare de fructe și legume, apicultură, panificație își vor promova produsele în cadrul unui stand de țară finanțat de Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), informează NOI.md.

La ediția din anul curent a expoziției va participa prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, care va efectua o vizită oficială în Republica Belarus. În afară de programul expozițional, evenimentul va include un forum de afaceri bilateral și o serie de întîlniri de lucru cu reprezentanţii delegaţiilor oficiale.

Belagro va cuprinde secțiuni precum BelFerma, BelProduct, industria alimentară și a băuturilor alcoolice, industria producătoare de mașini, utilaje, echipamente etc. La expoziție vor participa fermieri și agricultori, crescătorii de animale, producători de furaje și îngrășăminte, semințe, plante, medicamente veterinare, companii producătoare de mașini, tehnologii și echipamente agricole, de procesare, ambalare și refrigerare, apicultori. Aceștia vor avea posibilitatea să-și promoveze produsele, să-și găsească parteneri, noi piețe, să afle despre ultimele tendințe de dezvoltare în domeniu. De asemenea, programul expoziției va include diverse prezentări de produse, degustații, master-classuri, tîrguri de păsări și animale de rasă ș.a.

Anul curent partea belarusă a oferit gratuit Republicii Moldova un spațiu expozițional de 100 m2, iar MIEPO a contribuit cu finanţarea standului de țară. La ediția din 2016, la Belagro au participat 535 de întreprinderi din 23 de țări (Austria, Bulgaria, Marea Britanie, Ungaria, Germania, Spania, Italia, China, Lituania, Letonia, Rusia, Slovenia ș.a.). Suprafața totală a expoziției constituie 33 mii m2.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?