Transnistria stiri: 1396
Eurovision stiri: 502

O girafă îi răsfață cu picturi pe vizitatorii unei rezervații (VIDEO)

30 mai. 2017,, 01:02   Externe
3561 0

Puține animale se pot lăuda cu talentul lui Ozzie, o girafă în vîrstă de trei ani care pictează într-o rezervație pentru lei din Nevada (SUA) și ale cărei "opere" se vînd chiar bine, relatează luni EFE.


Cu o înălțime de aproape 4 metri și cîntărind 635 de kilograme, Ozzie, un exemplar mascul, surprinde vizitatorii prin varietatea culorilor tablourilor sale realizate în rezervația Lion Habitat Ranch, aflată la 25 de kilometri distanță de Las Vegas.

"Lui Ozzie îi place să picteze, altminteri nu l-am obliga să facă acest lucru", a declarat pentru EFE Keith Evans, președinte și proprietar al acestei enclave de 34.000 de metri pătrați în care trăiesc 36 de lei, zeci de păsări și, desigur, girafa artistă.

Animalele s-au obișnuit să conviețuiască iar răgetele leilor nu-l sperie pe Ozzie, după cum nici felinele nu-i întrerup acestuia siesta cînd zeci de copii veniți în excursie cu școala admiră operele popularei girafe.




Din țarcul său înconjurat de un gard pe care se așează curioșii, Ozzie mișcă cu botul o pensulă prevăzută cu o extensie pentru a-i facilita munca de creație și începe cu aplomb să traseze linii pe o pînză pe care o susțin mai mulți îngrijitori special pregătiți pentru această sarcină.

Tablourile prezintă compoziții dezordonate de linii și culori, în cel mai bun stil abstract, care pot avea dimensiuni de 20 pe 25 de centimetri și care se comercializează cu 40 de dolari, sau pînze de 40 pe 50 de centimetri care ajung să coste pînă la 300 de dolari.

"Ozzie a ajuns aici cînd avea 8 luni iar pregătirea sa a avut loc în ultimii doi ani (...) dar învață în fiecare zi", a spus Evans, care a precizat că rezervația primește lunar circa 3.000 de vizitatori. El a precizat că programul de lucru al lui Ozzie este destul de strict dar se pliază la dispoziția animalului.

Programul constă în trei ședințe zilnice în care pictează maximum două pînze și în care acceptă de asemenea să-și facă poze cu admiratorii săi. Operele sale cuprind nu doar tablouri, ci și o mare varietate de articole precum tricouri, pălării sau eșarfe al căror preț nu depășește 40 de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?