X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Diacov, despre Plahotniuc: Îl vor alege președinte

29 mai. 2017,, 15:12   Politică
9076 15

Dacă liderul PDM, Vlad Plahotniuc, va reuși prin fapte reale să demonstreze că dorește binele acestei țări, va fi aplaudat, consideră fostul procuror șef al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, citat de NOI.md.

Potrivit lui, necesitatea de a avea în frunte un om puternic ține de specificul poporului moldovenesc.

„Dacă el va izbuti să argumenteze cu fapte reale că dorește binele acestei țări, va fi aplaudat. Sînt convins că, dacă ar ieși la o plimbare pe bulevardul Ștefan cel Mare, fiecare a doua persoană o să vrea să-i strîngă mîna și o să considere drept cinste să se salute cu el. Părerea mea e că undeva, în genele poporului nostru, este treaba asta de a se închina în fața oamenilor puternici, mai ales că el nu este accesibil omului de rînd”, a declarat Diacov într-un interviu pentru ziarul „Timpul”.

Întrebat cum, în opinia lui, Plahotniuc a ajuns lider de partid și unul dintre cei mai influenți oameni politici din Moldova, Diacov a remarcat că „totul a fost public”.

„L-a crescut Voronin. L-au ales oamenii. Nu exclud că tot așa oamenii o să-l aleagă pe Plahotniuc și președinte sau prim-ministru. După cum merg lucrurile, este real. Depinde de domnul Plahotniuc”, a spus el.


Referindu-se la activizarea din ultima perioadă a organelor de drept în lupta contra corupției, Diacov a precizat că pe de o parte acest lucru este lăudabil, dar pe de alta, acțiunile CNA-ului lasă loc de interpretări.

„Probabil, ei chiar și vor să lupte, dar sînt multe neclarități. Spre exemplu, să luăm cazul lui Vlad Filat. Că el a comis anumite ilegalități, probabil nu se îndoiește nimeni, dar cum s-a procedat cu dînsul sînt multe întrebări. Pe mine m-au învățat că nu se poate face dreptate prin metode criminale. Dacă un om a furat ceva, mai întâi trebuie dovedit acest lucru. Justiția trebuie să fie perfectă, să nu lase loc de interpretări, numai atunci oamenii vor căpăta încredere. CNA-ul și Procuratura Anticorupție depun eforturi ca să lupte cu corupția, dar o fac foarte stîngaci, din lipsă de profesionalism, în primul rînd. Cu 35 de ani în urmă mi s-a spus că e mai bine să stea la libertate doi vinovați decît să ajungă după gratii un om nevinovat”, a specificat fostul procuror al municipiului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?