Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

CMC va numi conducerea interimară a capitalei

29 mai. 2017,, 16:54   Capitala
2260 0

Consiliul municipal Chişinău s-ar putea întruni mîine în şedinţă pentru a examina posibilitatea numirii conducerii interimare a capitalei, a specificat pentru MOLDPRES șeful Direcției relații cu publicul a Primăriei Chişinău, Vadim Brînzaniuc.

Solicitat de Agenţie, șeful-adjunct al Direcției relații juridice a Primăriei, Valeriu Bogdan, a specificat că mîine membrii Consiliului municipal vor numi un secretar al şedinţei care va include acest subiect pe ordinea de zi. “Este o situaţie fără precedent şi legea nu prevede expres ce acţiuni ar trebui întreprinse în asemenea cazuri. Există loc pentru interpretări, primarul a fost reţinut dar nu este suspendat din funcţie, însă este în imposibilitate de a-şi îndeplini obligaţiile. Din acest motiv rămîne la discreţia consiliului să ia o decizie privind numirea unui conducător al capitalei”, a opinat Bogdan.

Şeful fracţiunii socialiştilor în Consiliul municipal Chişinău, Ion Ceban, a comunicat pentru MOLDPRES că juriştii socialiştilor, dar şi reprezentanți ai grupului de inițiativă pentru referendumul de demitere a primarului general, se vor întruni astăzi pentru a decide acţiunile care vor fi întreprinse în cadrul şedinţei de mîine. “Se va discuta inclusiv scrisoarea de la Ministerul Finanţelor transmisă fracțiunilor în această dimineață”, a adăugat Ceban.

În dimineaţa zilei de astăzi, Ministerul Finanţelor a expediat o scrisoare oficială adresată Direcţiei finanţe a primăriei şi şefilor de fracţiuni, în care se solicită desemnarea urgentă a unei persoane împuternicite să semneze şi să ia decizii, altfel există riscul blocării activității financiare a bugetului local.

Capitala a rămas fără conducere după ce la finele săptămînii trecute, primarul general Dorin Chirtoacă a fost reţinut de CNA, fiind suspectat de trafic de influenţă. În arest se află şi viceprimarul capitalei Nistor Grozavu, dar şi secretarul Consiliului municipal Valeriu Didencu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?