X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Toamna în Transnistria va avea loc Congresul forțelor de opoziție

29 mai. 2017,, 15:39   Politică
2103 2

În Transnistria a fost constituit Comitetul de Organizare pentru unirea forțelor de opoziție din Transnistria. În toamna acest Comitet intenționează să organizeze un congres la Tiraspol.


Potrivit comunicatului site-ului Partidul Comunist din Transnistria (PCT), care e inițiatorul proiectului, Comitetul de Organizare a inclus, de asemenea, în viitoarea uniune: Komsomolul, Organizația publică de protecție socială a copiilor războiului din 1941-1945, Asociația țăranilor republicii, Districtul privat al cazacilor, Mișcarea Social-patriotică „Spravredlivii Soiuz“ și redacția ziarului editorial „Pravda Pridnestrovia“.

Liderul PCT, Oleg Horjan, a declarat la întîlnirea cu colegii săi, că „de mult timp trebuia creată o fel de platformă pentru unirea partidelor politice independente, organizațiilor publice și a cetățenilor care sînt gata să se opună distrugerii republicii, să susțină vectorul pro-rus de dezvoltare și să indice calea de ieșire din impasul în care noii conducători au reușit să ne aducă, timp de jumătate de an".

„Deciziile care sînt luate de putere - sînt greșite și fatale pentru Transnistria. Are loc reducerea personalului, se întîmplă să nu fie plătite salariile, tineretul pleacă din RMN în căutare de lucru. Prețurile pentru bunurile de consum larg au fost majorate în cele șase luni ale anului cu 30-40%. Combustibilul a crescut în preț cu mai mult de 20%“, s-a indignat el.

Potrivit spuselor lui, „situația este agravată de faptul că, în țară bîntuie represiunile politice, închisorile sînt pline de oameni, care sînt vinovați doar de aceea că au lucrat în echipa fostului președinte sau au pur și simplu opinii politice care nu le permit să sprijine actualul Guvern“.

Opinia lui a fost împărtășită de toți cei prezenți. S-a decis ca Comitetul Organizatoric să se întrunească în mod regulat și că va lua „o poziție dură și principială față de cei care distrug republica, subminînd economia și distrugînd societatea“.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?