Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Noi companii străine dispuse să investească în Moldova

29 mai. 2017,, 14:55   Economie
1999 0

Noi companii străine își manifestă disponibilitatea de a investi în Moldova.

Acest lucru a fost comunicat de Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), care a menţionat că, de la începutul anului curent, cu suportul ei, nouă companii străine din industria constructoare de mașini și IT au efectuat vizite de studiu în țara noastră pentru dislocarea unităților lor de producere pe platformele industriale ale republicii, relatează NOI.md.

Potrivit unui comunicat al MIEPO, în particular, un producător german de cablaje a întreprins deja două vizite de studiu, a avut întrevederi cu autoritățile publice locale, administrația zonelor economice libere, a vizitat diferite clădiri de tip brownfield (anterior terenuri de producţie).

Compania intenționează deschiderea unei unități de producere pe o suprafață de 2000-3000 m.p., cu angajarea a 300-500 de persoane. Alte două companii din același sector, una din Belgia, specializată în producerea de piese pentru sistemele de suspensie și direcție ale automobilelor, și alta din Japonia sînt în căutare de locuri pentru deschiderea fabricilor în Moldova.

În afară de aceasta, o asociație din Germania, care întrunește membri din diferite sectoare ale lanțului de aprovizionare, a elaborat un raport despre posibilitățile și capacitățile de producere ale companiilor din Moldova și l-a prezentat tuturor membrilor săi în cadrul unui eveniment organizat în România.

Un producător de containere pentru depozitare și transport, huse de protecție din Polonia este interesat de outsourcing în țara noastră pentru structurile metalice și a huselor de protecție. În acest sens, reprezentanții companiei s-au întîlnit cu cei ai întreprinderilor locale din domeniul construcției de mașini și textile.

În acelaşi timp, o companie olandeză de articole pentru produsele din tutun a stabilit parteneriate cu producătorii autohtoni de ambalaje din carton. Ca loc a fost selectat or. Taraclia din raionul Căușeni. Aceasta planifică angajarea a 500-600 de persoane.

În sectorul IT au efectuat vizite de studiu asistate de experții MIEPO două companii – una din Serbia și alta din Italia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?