X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Rusia condamnă noile lansări de rachete ale Coreii de Nord

29 mai. 2017,, 22:04   Externe
2759 4

Federația Rusă a condamnat luni cele mai recente lansări de rachete ale Coreii de Nord, dar a îndemnat totodată comunitatea internațională la reținere, informează RIA Novosti și Reuters.

"Fără îndoială, condamnăm (recentele lansări de rachete) și sîntem îngrijorați de evoluția evenimentelor. Totodată, îi îndemnăm și pe partenerii noștri, cu care colaborăm în această problemă, să manifeste reținere", a declarat ministrul-adjunct al afacerilor externe al Rusiei, Vladimir Titov, citat de RIA Novosti.

Coreea de Nord a lansat luni în jurul orei locale 05:39 o rachetă balistică din regiunea orientală Wonsan, de pe coastă, către est, a anunțat armata sud-coreeană. Statul-major interarme sud-coreean apreciază că a fost o rachetă Scud, cu rază scurtă de acțiune. Traiectoria acesteia s-a încheiat la circa 450 de kilometri, în Marea Japoniei.

Aceasta a fost a noua rachetă lansată de Coreea de Nord anul acesta. Din 10 mai, cînd a început mandatul noului președinte sud-coreean, Phenianul a efectuat trei noi lansări de rachete. Pe 21 mai, nord-coreenii au testat o rachetă cu rază medie de acțiune Pukguksong-2, iar sîmbătă au efectuat un test cu o rachetă sol-aer ghidată de tip KN-06.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?