Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Ministerul Finanțelor solicită CMС-ului să numească responsabil pentru gestionarea bugetului capitalei

29 mai. 2017,, 13:02   Capitala
2366 0

Ministrul Finanțelor Octavian Armașu a transmis scrisoarea președinților fracțiunilor din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) cu solicitarea de a numi în regim de urgență o persoană care să poată gestiona resursele financiare, cît timp primarul, adjuncții săi și secretarul CMC „nu-și pot îndeplini atribuțiile.“

«Vă atenționăm că primarul Chișinăului este administrator al bugetului municipal și este responsabil pentru distribuirea fondurilor acumulate în buget. Conform legislației, în lipsa lui aceste împuterniciri le execută adjuncții săi sau secretarul CMC“, se spune în scrisoare.

Potrivit lui Armașu, în condițiile în care toate persoanele menționate mai sus nu-și pot exercita funcții oficiale „există riscul ca activitatea financiară a bugetului local să fie blocată.



Vă reamintim că primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, a fost arestat pe data de 25 mai, fiind suspectat trafic de influență și obținerea beneficiilor în baza acesteia. În același dosar figurează și adjunctul său, Nistor Grozavu.

Secretarul CMC Valeriu Didiencu, a fost reținut, de asemenea, pe 25 mai. El este învinuit în mai multe cazuri de corupție pasivă, beneficii din influența și abuz în funcție.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?