Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Motivul care va grăbi sfîrșitul PL-ului, în opinia unui expert

29 mai. 2017,, 11:18   Politică
8517 3

Comentatorul politic Nicolae Negru consideră că decizia liberalilor de a trece în opoziție nu va mai salva partidul de la ”moarte definitivă”, notează NOI.md.

Mai mult, analistul afirmă că retragerea PL-ului din coaliția de guvernare doar îi grăbește „obștescul sfîrșit”. „Mihai Ghimpu pare mai derutat, mai incoerent și mai fals ca niciodată. Doar disperarea și remușcările par autentice, ale unui fotbalist care a bătut gol în propria poartă într-un meci decisiv. Deși nu are dubii că primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, este victima unei răzbunări politice, liderul PL evită să dea nume”, remarcă Nicolae Negru într-un editorial publicat în „Ziarul Național”.

Potrivit lui, prin acțiunile sale, PL s-a pus într-o lumină proastă, ridicolă, de partid folosit, second-hand, iar însuși Ghimpu, „care își tot umflă mușchii ego-ului, își afișează meritele din trecutul revoluționar, arată stupid și manipulabil”.

Analistul mai este de părere că liderul PL suportă acum consecințele ignoranței sale din perioada cînd s-a aflat la guvernare, întrucît nu a făcut nimic pentru a asigura funcționarea independentă a Procuraturii Generale.

„Retragerea în opoziție nu salvează PL-ul de moarte «definitivă», ci, dimpotrivă, îi grăbește «obștescul sfîrșit». PL e aproape un cadavru politic și-l poate salva doar o minune. Plătește nu pentru coaliția cu PD, ci pentru că nu s-a deosebit cu mult de PD. E adevărat, Ghimpu a luptat împotriva lui Filat, l-a «demascat» în permanență în fața jurnaliștilor, declarativ, fără probe, și numai pe Filat, nu și pe altcineva, nu și în fața procurorilor.


Nici cînd s-a aflat la guvernare, în cadrul AIE, nici în opoziție, după 2013, el nu a făcut nimic pentru a asigura funcționarea independentă a Procuraturii Generale și a CNA, care să oprească furturile din sistemul bancar și concesionarea Aeroportului Chișinău (despre care nu se mai pomenește în ultima vreme). «Sinceritatea» lui a fost duplicitară, «principialitatea» - selectivă, acțiunile, discursurile – incoerente”, a precizat Negru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?