X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Guvernul va rămîne astăzi fără miniștrii liberali

29 mai. 2017,, 10:21   Politică
6022 4

Toți miniștrii și viceminiștrii desemnați de PL își vor depune astăzi demisia, după cum a anunțat la sfîrșitul săptămînii trecute liderul formațiunii, Mihai Ghimpu, informează NOI.md.

Este vorba despre vicepremierul pe probleme sociale, Gheorghe Brega, ministrul Educației, Corina Fusu, ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, și adjuncții lor. Anterior, un alt reprezentant al PL, ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chiriniuc, a fost suspendat din funcție, fiind reținut într-un dosar de corupție.

Premierul Pavel Filip nu a precizat, deocamdată, cine îi va înlocui pe miniștrii liberali. Potrivit lui, cel mai probabil. pînă la implementarea reformei guvernamentale, preconizată a fi înfăptuită pînă în toamna acestui an, nu vor fi desemnați miniștri noi.

După reținerea primarului Dorin Chirtoacă, liderul PL a anunțat că formațiunea se retrage din coaliția de guvernare și trece în opoziție. Mihai Ghimpu a calificat acțiunile Procuraturii în raport cu exponenții PL drept răfuială politică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?