X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Moldova așteaptă noi investitori din Ungaria

29 mai. 2017,, 10:38   Economie
1869 4

Moldova așteaptă noi investitori din Ungaria și intenționează să stabilească un parteneriat între cele două țări în domeniul agriculturii și transporturilor.

Acest lucru a fost declarat de către președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul întrevederii de la Budapesta cu prim-ministrul ungar, Victor Orban, transmite NOI.md.

Pe parcursul dialogului părțile au abordat mai multe chestiuni legate de dezvoltarea relațiilor comercial-economice dintre țările noastre, accentuînd existența unui potențial nevalorificat în acest sens.

Igor Dodon a menționat că unul dintre cele mai importante obiective ale sale pe durata mandatului de președinte este pastrarea si consolidarea statalității Republicii Moldova, iar în acest sens el mizează pe suportul Ungariei. De asemenea, șeful statului a salutat poziția lui Orban în ceea ce ține de limitarea migrației în țara sa.

Igor Dodon a încurajat companiile maghiare să participe activ la activitatea zonelor economice libere şi parcurilor industriale din Republica Moldova, care oferă condiţii atractive pentru investitori străini și a indicat asupra oportunității de participare a investitorilor maghiari la realizarea proiectelor de asistență tehnică în domeniul economic.

Igor Dodon a relatat despre posibilitatea stabilirii unui parteneriat eficient în astfel de domenii cum ar fi sectorul agricol, managementul apelor, transportul (în special căile ferate) etc.

În Republica Moldova activează 56 de întreprinderi cu capital maghiar, investițiile însumînd circa 82 de milioane de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?