X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Semnăturile pentru demiterea lui Chirtoacă, colectate în termen record

29 mai. 2017,, 09:11   Capitala
5389 0

Grupul de inițiativă a reușit să colecteze semnăturile necesare pentru organizarea referendumului pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă în doar 18 zile.

Scopul a fost atins: numărul necesar de semnături pentru organizarea unui referendum pentru demiterea primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a fost colectat. Grupul de inițiativă a reușit să facă acest lucru în doar 18 zile din cele 60 alocate în acest scop. Vestea bună a împărtășit-o pe pagina sa președintele fracțiunii Partidului Socialiștilor în Consiliul municipal Chișinău, Ion Ceban, – 65 de mii 838 în 18 zile, mai multe cu peste 1400 decît necesarul de semnături.

„În scurt timp vom comunica ce și cum facem mai departe”, a scris el, mulțumindu-le celor aproape 800 de persoane care au colectat semnăturile, precum și tuturor cetățenilor care au susținut această inițiativă.

Colectarea semnăturilor în susținerea inițiativei Partidului Socialiștilor privind organizarea unui referendum pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă a demarat pe 11 mai.

Grupul de inițiativă a avut la dispoziție 60 de zile pentru colectarea a 64 de mii 411 semnături necesare pentru organizarea plebiscitului. Primul și-a pus semnătura Președintele Moldovei, Igor Dodon, care și-a exprimat încrederea că primarul va fi demis în acest an.

Săptămîna trecută Dorin Chirtoacă a fost arestat. După aceasta Ion Ceban a comunicat că Partidul Liberal a încetat să mai existe.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?