X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Cel mai mare aparat de zbor a efectuat cu succes un test de zbor

28 mai. 2017,, 19:00   Externe
3774 2

Recent, un aparat de zbor masiv numit ”Airlander 10” a încheiat cu succes un test de zbor, ducând monstrul umplut cu heliu mai aproape de utilizarea comercială.

Airlander 10 combină tehnologie utilizată la avioane, elicoptere şi dirijabile. Este proiectat pentru altitudini de 6.000 de metri şi poate rămâne în aer chiar şi pe o perioadă de cinci zile, conform Hybrid Air Vehicles, compania care a construit aparatul. La o lungime de 92 de metri, este cel mai mare zburător care zboară în prezent, scrie Live Science.

Un test precedent, de pe 10 mai, a dorit să analizeze manevrabilitatea aparatului şi tehnologia de aterizare. Testul recent a avut două obiective principale. Primul a fost de a determina cum Airlander se comportă cu noile „picioare de aterizare”. Al doilea obiectiv a fost de a culege date cu privire la performanţa zborului, precum viteza.

Pilotul principal de teste, Dave Burns, a precizat că aparatul de zbor „s-a comportat superb”. Hybrid Air Vehicles a dezvăluit că Airlander 10 poate fi folosit într-o bună zi în misiuni de salvare, de agenţii de graniţă, pentru monitorizarea mulţimilor, securitate, filmat sau cercetare academică. Reprezentanţii companiei au mai adăugat şi că „vor fi variante pentru pasageri şi eventual Hybrid Air Vehicles va putea îndeplini un rol crucial în transportarea mărfurilor în zonele greu accesibile”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?