X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Plantele au capacitatea de a simţi cînd urmează să fie mîncate

31 mar. 2019,, 01:33   Societate
5535 0

Te simţi mîndru de faptul că eşti vegetarian? Descoperirea pe care au făcut-o cîţiva cercetători de la Universitatea din Missouri te va determina să-ţi schimbi părerea. Aceştia susţin că în urma studiilor au descoperit că plantele pot simţi atunci cînd urmează să fie mîncate şi nu le place acest lucru.

Studiul a fost făcut pe planta Arabidopsis, asemănătoare cu traista-ciobanului, scrie Gîndul.

Cercetătorii au înregistrat vibaţiile pe care omidele le provoacă atunci cînd muşcă din frunzele plantei, ştiind deja că plantele pot simţi aceste vibraţii într-un anumit fel. Apoi, oamenii de ştiinţă au realizat experimentul propriu-zis folosindu-se de vibraţii asemănătoare pe care planta le putea percepe. În acest fel au observat că, atunci cînd simte vibraţiile, planta secretă nişte uleiuri gălbui care ţin omidele la distanţă.

„Cercetările anterioare au investigat modul în care plantele răspund stimulilor acustici, cum ar fi muzica. Studiul nostru este primul care exemplifică modul în care plantele reacţionează cînd simt pericolul din exterior. Am descoperit că plantele simt cînd urmează să fie mîncate şi secretă uleiuri care să ţină „inamicii” la distanţă”, a explicat Heidi Appel, unul dintre oamenii de ştiinţă.

Astfel, este foarte posibil ca toate plantele să aibă această capacitate de a simţi că urmează să fie folosite pe post de hrană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?