Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

7 lucruri pe care cei care lucrează în aeroport ar vrea să le spună călătorilor, dar nu pot

23 mar. 2019,, 22:30   Societate
15195 0

Există cîteva lucruri pe care personalul care lucrează în aeroporturi nu le pot spune călătorilor, fie din motive de securitate, fie pentru a nu-i deranja.

Dar asta nu înseamnă, însă, că n-ar avea destul de multe replici pe care le-ar putea da sau detalii pe care să le dezvăluie. De fapt, unele dintre acestea ar putea fi chiar în avantajul uneia dintre părţi sau a amîndurora, doar dacă cineva şi-ar face curaj să vorbească.

Jurnaliştii de la Business Insider i-au întrebat pe cîţiva dintre cei care se ocupă cu publicul în aeroporturi să se gîndească la un lucru pe care ar vrea să li-l spună pasagerilor, dar pe care trebuie să-l păstreze pentru ei. 7 dintre ele sînt redate mai jos.

„Fii sincer”: Am auzit scuza asta de o mie de ori

„Nu, nu putem să vă oferim un upgrade gratuit”: Diferitele companii aeriene au reguli distincte, iar o schimbare sau un upgrade îţi poate aduce concedierea în zilele noastre, aşa că nu merită să ne riscăm job-urile. Sistemul companiei înregistrează totul, aşa că „big brother” e cu ochii pe noi.

„Această slujbă este mult mai stresantă decît credeţi”: Am fost agresat de două ori pe perioada zecilor de ani de cînd lucrez în companiile aeriene. Stresul acestui loc de muncă poate fi comparat cu lucrul la secţia Urgenţe.

„Fii mai respectuos cu ceilalţi călători”: Să-ţi tai unghiile, să foloseşti aţa dentară, să îţi dai cu lac de unii sau să vorbeşti tare la telefonul mobil sînt lucruri pe care nu ar trebui să le faci în public, la poartă, acolo unde aştepţi îmbarcarea.

„Relaxează-te, respiră adînc”: Este problema ta la fel de gravă precum stresul pe care ţi-l provoci, atît ţie, cît şi celorlalţi?

„Nu mai aştepta pînă în ultima clipă”: Dacă ajungi la aeroport cu 20 de minute înainte, ai putea pierde zborul. Nu e ca şi cum ai lua autobuzul. Planifică totul cu atenţie.

„Nu”: Călătorii cred că sîntem nepoliticoşi atunci cînd le spunem „Nu, nu poţi face ceea ce vrei”. Nu sîntem de acord cu orice, pentru că avem nişte reguli făcute de companie, nu de noi, personal. Sînt şi ele gîndite cu un motiv, nu pentru a face călătoria mai dificilă, ci pentru a o face mai sigură.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?