Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Antreprenorii din domeniul hand made au discutat despre posibilităţile de angajare a femeilor

27 mai. 2017,, 16:39   Societate
2704 1

Activităţile hand made ar putea fi o soluţie pentru femeile care nu îşi pot găsi un loc de muncă. De această opinie sînt participantele la conferinţa internaţională "Femei în afaceri", care s-a desfăşurat vineri la Chişinău.


Potrivit agenţiei INFOTAG, la conferinţă s-au întrunit circa 60 de femei antreprenoare din Belarus, Bosnia şi Herţegovina, Macedonia, Muntenegru, Serbia, Ucraina, precum şi Moldova, care au abordat atît problemele cu care se confruntă femeile antreprenoare, cît şi căile de rezolvare a acestora.

Ele au menţionat că, de regulă, femeile de peste 50 de ani îşi găsesc mai greu un loc de muncă, precum şi mamele cu copii mici şi tinerele care sînt la prima angajare şi nu au experienţă.

Preşedintele Asociaţiei Micul Business, Eugen Roşcovan, a spus că peste 400 de femei din Republica Moldova, în special din zonele rurale, vor putea accesa granturi şi beneficia de asistenţă antreprenorială în cadrul Programului "Femei în afaceri", lansat în 2016 de către Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM).
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?