Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Ghimpu speră că Chirtoacă va fi achitat

27 mai. 2017,, 15:36   Politică
10099 13

Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, care îi este și unchi primarului Dorin Chirtoacă, plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, suspectat pentru trafic de influență în dosarul parcărilor cu plată, speră că nepotul său va fi achitat și se va întoarce la Primărie.

Ghimpu a declarat la emisiunea "În Profunzime" că edilul Capitalei nu se face vinovat de niciun fel de infracțiune, scrie realitatea.md.

"Eu încă sper că Dorin Chirtoacă va fi achitat, pentru că nu are nicio vină aici, nu e niciun fel de infracțiune cum impune procuratura", a spus Mihai Ghimpu.

"Este lovitură în partid, pentru că suntem unioniști", a subliniat Mihai Ghimpu, care a sugerat că odată cu arestarea lui Chirtoacă se pregătește fotoliul de primar pentru un alt candidat.

Amintim că primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă a fost reținut la 25 mai, fiind suspectat pentru trafic de influență în dosarul parcărilor cu plată. În urma audierilor efectuate de procurori şi administrării materialului probator, s-a constatat că Dorin Chirtoacă i-ar fi dat indicaţii viceprimarului capitalei, Nistor Grozavu, care figurează în același dosar, să semneze contractul cu firma EME PARKLEITSYSTEM GmbH fără avizul Consiliului municipal Chișinău (CMC).

De altfel, în aceeași zi, au fost reținute nouă persoane reținute în dosare de corupere, trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, printre care secretarul Consiliului municipal Chişinău, Valeriu Didencu, doi consilieri ai CMC, Oleg Onișcenco și Ghenadie Dumanschi, şi şase reprezentanţi ai unor agenţi economici.
Actualmente, continuă măsurile de investigație în dosarele inițiate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?