X 
Transnistria stiri: 1395
Eurovision stiri: 502

Grădina Publică „Ștefan cel Mare” – Orășel al Sănătății pentru o zi

27 mai. 2017,, 10:00   Capitala
2334 0

În contextul marcării Zilei Mondiale fără Tutun, Centrul de Sănătate Publică a municipiului Chișinău organizează sîmbătă, 27 mai, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfînt” un Orășel al Sănătății, în care sînt așteptați toți doritorii, transmite IPN.

Un medic narcolog le va explica vizitatorilor care sînt consecințele consumului de tutun, le va vorbi despre bolile asociate fumatului și va veni cu sfaturi pentru cei hotărîți să se lase de acest viciu.

Mai multe panouri cu informații despre consecințele tutunului vor fi aranjate astfel încît să formeze un labirint, iar participanților la acțiune li se va propune să-l parcurgă. Pentru copii au fost pregătite tot felul de concursuri și alte activități distractive.

„Venim să atenționăm încă odată despre necesitatea respectării legii antitutun, care la 31 mai face un an, despre consecințele consumului de tutun”, a menționat reprezenta serviciului de presă al CSP, Daniela Turtureanu.

În Republica Moldova fumează peste 48 la sută dintre bărbați și puțin peste 8 la sută dintre femei. Printre copiii cu vîrste între 13 și 15 ani viciul este răspîndit în proporție de peste 10 la sută. Datele statistice arată că anual aproximativ șase mii de moldoveni mor din cauza maladiilor asociate fumatului. Peste 60 la sută dintre ei mor timpuriu, la o vîrstă aptă de muncă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?