Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ultima oră! Liberalii părăsesc coaliția de guvernare

26 mai. 2017,, 17:27   Politică
6502 11

Anunțul a fost făcut de liderul PL, Mihai Ghimpu, în urma ședinței Consiliului Republican al PL, notează NOI.md.

"La propunerea Biroului permanent al PL, Consiliuil republican a decis ca partidul să părăsească coaliția de guvernare. Am mers la multe numai pentru a nu admite alegeri anticipate, pentru a nu admite o guvernare prorusă. Aflarea în coaliție ne costă deja prea mult, inclusiv sănătatea. Vom merge înainte..", a declarat Ghimpu.

Potrivit lui, atacurile la adresa PL au început odată cu alegerea lui Igor Dodon în funcția de președinte. "Poate acesta și este motivul - faptul că sîntem unioniști nu este pe placul cuiva. Această politică față de PL a început tot mai dur și mai dur odată cu alegerea noului președinte. Poate este o comandă venită de la Moscova...", a presupus liderul PL.

Referindu-se la reținerea lui Dorin Chirtoacă, liderul PL a calificat acest dosar drept unul politic, fără temei juridic.

„Sînt convins că este o decizie politică. El n-a furat miliardul, nu a violat, nu a omorît, pentru ce trebuia închis? Pentru ce trebuia acel spectacol? Au făcut show în prezența presei, ca lumea să vadă că iată toți în partidul liberal sînt răi. Cît de bine au lucrat, au montat – un referendum, al doilea, al treilea”, a spus Ghimpu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?