X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Care sînt prioritățile lui Trump la summitul G7

26 mai. 2017,, 21:00   Externe
4135 0

Președintele SUA, Donald Trump, se va axa la summitul G7 început vineri la Taormina (Sicilia) pe patru chestiuni pe care noua administrație de la Washington le consideră fundamentale, respectiv terorismul, imigrația, comerțul și Acordul de la Paris privind schimbările climatice, a anunțat vineri consilierul economic principal al Casei Albe, Gary Cohn, citat de AFP.

Terorismul 'va fi o temă principală', mai ales în contextul recentului atac terorist din Marea Britanie, a indicat oficialul american. Imigrația este o altă problemă care îl preocupă pe Trump și despre care de asemenea va vorbi la summit, despre 'ceea ce se întîmplă între Libia și Europa', a adăugat Gary Cohn, făcînd referire la afluxul de migranți veniți în Europa pe ruta mediteraneană.

În ceea ce privește comerțul, 'vom continua să luptăm pentru ceea ce credem că este corect, și anume un comerț liber, deschis și just', a continuat el, precizînd că aceasta înseamnă că Washingtonul va trata celelalte țări la fel cum ele îl tratează.

O altă chestiune foarte importantă pentru Donald Trump este dialogul cu celelalte state din G7 pe tema Acordului de la Paris privind schimbările climatice, întrucît după revenirea la Washington el va lua în scurt timp o decizie dacă SUA vor mai rămîne semnatare ale acestui acord.

'Trump dorește să facă ceea ce este corect pentru mediul înconjurător. El este interesat de mediul înconjurător. Dar este interesat și de crearea de locuri de muncă pentru lucrătorii americani. Și dorește să audă ce au de spus europeni la acest capitol', a explicat Cohn în declarația dată presei la Taormina. El a mai menționat că, deși pentru mediu sînt benefice reducerile de emisii poluante acceptate de administrația Obama, pentru creșterea economică a SUA ele pot avea efecte 'devastatoare'.

Totuși, președintele Trump 'este dispus să înțeleagă poziția europeană', întrucît știe că Acordul de la Paris 'are o semnificație importantă pentru mulți dintre liderii europeni', a completat consilierul Casei Albe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?