Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Cum comentează deputații reținerea lui Chirtoacă

26 mai. 2017,, 16:10   Politică
4897 9

În timp ce unii deputați spun că reținerea lui Dorin Chirtoacă este o metodă de presiune politică asupra liberalilor, alții sînt de părere că organele de drept acționează absolut independent, notează NOI.md.

Deputatul comunist Oleg Reidman afirmă că nu cunoaște ce temeiuri au stat la baza reținerii primarului, dar nu exclude totuși că la mijloc ar putea fi vorba de o acțiune de intimidare.

„Eu nu am văzut niciun material, deși se vorbește deja de mai mult timp că la Primărie au loc încălcări. Nu sînt specialist în astfel de cazuri, vedeți că la noi anchetele sînt secrete. În ultima perioadă asemenea instrumente se folosesc în politica noastră, cu părere de rău. Nu știu care este rostul. Liberalii au fost de folos coaliției de guvernare, tot timpul au ridicat mîinile cînd a fost nevoie. Ceea ce se întîmplă acolo la ei în interior nu știu, nu pot spune”, a declarat Reidman.

La rîndul său, șeful fracțiunii parlamentare a PLDM, Tudor Deliu, a menționat că reținerile din ultima perioadă, inclusiv a fostului deputatul Chiril Lucinschi, demonstrează că în Moldova se face o justiție selectivă.

„Regret ce s-a întîmplat la Primărie, dar nu mă bucur așa cum au făcut-o colegii dlui Chirtoacă atunci cînd au fost arestate persoane din PLDM. Eu nu pot să spun dacă este el vinovat sau nu, dar totuși evenimentele ne demonstrează că se face presiune asupra unor partide, inclusiv asupra PL, care a declarat că nu va susține unele inițiative ale guvernării”, a notat Deliu.


Deputatul democrat Sergiu Sîrbu a calificat drept mituri zvonurile precum că în spatele reținerilor ar sta PD. „Evident că PD nu are absolut nicio tangență cu reținerile. Organele de drept acționează absolut independent. Exisă prezumția nevinovăției, nu acuzăm pe nimeni. Urmează organele de drept să-și facă datoria”, a specificat Sîrbu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?