X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Bilanţul adunării acţionarilor „Moldovagaz”

26 mai. 2017,, 15:20   Economie
2460 0

Întreprinderea moldo-rusă SA „Moldovagaz” în 2016, după o perioadă suficient de îndelungată de activitate generatoare de pierderi, a obţinut un venit în valoare de 262,4 milioane de lei.

Acest subiect a fost discutat la adunarea generală a acționarilor SA „Moldovagaz”, desfășurată la Chişinău, la care au fost adoptate mai multe decizii importante pentru activitatea întreprinderii, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului “Moldovagaz”, îmbunătăţirea rezultatelor financiare obţinute anul trecut a fost condiţionată de majorarea volumelor de gaze naturale tranzitate spre statele europene, precum și de eficientizarea managementului, inclusiv prin reducerea consumurilor tehnologice și pierderilor tehnice în rețelele de gaze.

Adunarea generală a acţionarilor “Moldovagaz” a aprobat rapoartele anuale ale organelor de conducere ale Societății pentru anul 2016, inclusiv ale Consiliului de observatori, Consiliului de administrație și Comisiei de cenzori, precum și a luat act de raportul financiar al Societății pentru anul 2016.

Consiliul de administrație al SA „Moldovagaz” i-a informat pe acționari despre rezultatele înregistrate de Societate, fiind remarcat că, urmare a executării Planului de măsuri privind reducerea cheltuielilor pe anii 2016-2018, indicatorii financiar-economici s-au îmbunătățit. Numărul de consumatori s-a majorat cu 13 mii şi a constituit în total 689 de mii. În 2016 au fost realizate investiții în mărime de 151,7 mil. lei.

După prezentarea rapoartelor, Adunarea generală a acționarilor a decis să direcţioneze profitul obținut în anul 2016 pentru acoperirea pierderilor SA “Moldovagaz” din anii precedenți.

S-a decis că în 2017 activitatea SA “Moldovagaz” va fi orientată spre asigurarea fiabilă a consumatorilor cu gaze naturale și tranzitul în volume depline către statele europene, îmbunătățirea indicatorilor financiari și obținerea profitului operațional, realizarea planului de gestionare a datoriilor creditoare și soluționarea altor probleme din sectorul gazelor naturale.

Adunarea a confirmat organizaţia de audit care va efectua evaluarea anuală obligatorie a rapoartelor financiare ale Societății și a ales membrii Consiliul de observatori și ai Comisiei de cenzori.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?