X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ce spune premierul despre reținerile care „s-au abătut” asupra liberalilor

26 mai. 2017,, 14:30   Politică
6803 0

Premierul spune că nu vede motive pentru care liberalii nu ar participa în continuare la actul guvernării, notează NOI.md.

El și-a exprimat speranța că această perioadă „emoțională” pentru liberali va trece cît mai repede, iar lucrurile vor reveni la normalitate.

„Nu-mi pare bine pentru colegii reținuți. Totuși am spus că voi încerca de fiecare dată să am o abordare rațională, nu emoțională. Colegii care n-au fost azi în plen, presupun că sînt într-o perioadă de timp cînd emoțiile prevalează. Sper foarte mult să treacă această perioadă cît mai repede, pentru că nu văd motiv de a nu participa la ședința Parlamentului, fie astăzi cînd am prezentat raportul, fie în continuare, la actul guvernării”, a explicat Filip.

În ceea ce privește reținerea lui Dorin Chirtoacă, dar și a fostului deputat PLDM Chiril Lucinschi de către CNA, premierul a menționat ancheta să-și spună cuvîntul. ”Prefer să nu vin cu punctul meu de vedere atunci cînd este vorba de justiție. Mie îmi place foarte mult și respect separația puterilor în stat. Atunci cînd vorbim de lupta împotriva corupției trebuie să fie foarte clar care sînt responsabilitățile Guvernului. Să nu vă așteptați de la mine să mă dau cu părerea că unul este vinovat sau nu este vinovat”.

Menționăm că întreaga fracțiune a Partidului Liberal nu s-a prezentat la ședința de astăzi a Legislativului, unde a fost audiat raportul Guvernului pentru anul 2016. Liberalii au anunțat că vor convoca astăzi ședința Consiliului republican, pentru a decide dacă rămîn în continuare la guvernare, după reținerea primarului Dorin Chirtoacă. Acesta a fost reținut ieri seara pentru 72 de ore în dosarul parcărilor cu plată, fiind acuzat de trafic de influență.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?