Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Ce fel de combaine aleg fermierii moldoveni? (FOTO/VIDEO) ©

26 mai. 2017,, 11:23   Economie
4629 0

Pentru recoltarea în timp util și eficient este esențial gradul de pregătire tehnică a întregului complex tehnologic al mașinilor agricole, organizarea eficace a lucrului acestora, stabilirea condițiilor, resurselor.

La nivel organizațional înalt și într-o perioadă optimă de timp trebuie să fie luate în considerare și executate la timp toate etapele de prerecoltare necesare, ceea ce implică un grad ridicat de responsabilitate a managerilor și specialiștilor, atragerea unui număr suficient de echipamente de recoltare, stabilirea posibilelor condiții meteorologice nefavorabile. De aceea, este necesar să fie pregătite din timp echipamentele de întreținere și reparații, să fie echipate cu dispozitive suplimentare pentru utilizarea în condiții dificile de lucru.

La ora actuală de producția combainelor cu destinație diferită se ocupă atît companiile occidentale, cît și cele rusești. Printre cele mai populare branduri din acest domeniu se numără: "New Holland", "John Deere", "Class", iar dintre brandurile rusești se distinge în mod cert „Rostselmash“.

Este răspîndită părerea că combainele producătorilor occidentali sînt mai calitative, mai fiabile și mai econome, iar prin urmare, prețul acestora este mai înalt. De remarcat însă faptul că prețul combainelor Companiei „Rostselmash“ sînt mult mai joase decît a acelora analogice de import, răspunzînd tuturor cerințelor tehnologiilor agroindustriale.

De asemenea, este necesar să fie luat în considerare faptul că repararea, întreținerea, deservirea, piesele de schimb, în acest caz, sînt mai ieftine și mai accesibile.

„Pentru gospodăriile agricole a cîte 500-600 de hectare acestea sînt, în general, ideale. Combainele sînt conforme standardelor ergonomice, fiind dotate cu sistem de aer condiționat și tot felul de facilități pentru combainer. Deja o mulțime de lucruri se rezolvă prin intermediul computerelor: întreținerea, reparația, reglarea, unele lucrări de întreținere fiind sugerate chiar de calculator. Raportul preț / calitate la ora actuală, cred că este o opțiune foarte potrivită pentru fermierii noștri”, spune directorul«Daalar-Duzuu» Serghei Goncear.

În cazul tehnicii procurate din occident piesele de schimb, trebuie să fie achiziționate, în general, la cerere, iar acest lucru poate duce la faptul că mașina va trebui să rămînă nefuncțională un timp îndelungat.

„În primul rînd, combainele de import din Occident sînt de calitate foarte bună, dar prețul lor ridicat la acest moment se face simțit. Combainele Companiei „Rostselmash” sînt de 1,5-2 ori mai ieftine. După eficiență acestea nu diferă, calitatea rotațiilor, de asemenea, este la fel de productivă și la economia combustibilului se mențin aproape la același nivel. Nivelul de confort al mecanizatorului este același, pentru că aceasta este practic o mașină analogă“, menționează directorul«Golserv-Agro» Iuri Zara.

Jurnaliștii portalului informațional independent Noi.md au aflat opiniile fermierilor moldoveni în ceea ce privește combainele pe care le au în dotare de la Compania „Rostselmash“ și au făcut propria analiză comparativă a combainelor străine și autohtone.




Persoanele interesate pot contacta dealerul autorizat al Rostselmash în Moldova, Compania SA „ATC-Agrotehcomert“. Pentru a verifica prețurile și condițiile de cooperare, vă rugăm să apelați la numerele de telefon: 78300400, 78300103

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?