X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Liberalii nu s-au prezentat la ședința Parlamentului

26 mai. 2017,, 10:26   Politică
5563 3

Toți cei 11 deputați ai fracțiunii liberale absentează de la ședința plenară de astăzi a Parlamentului, notează NOI.md.

Motivul acestei lipse nu a fost însă anunțat. Cel mai probabil, decizia de a nu participa la ședință are legătură cu reținerea primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă. Deocamdată, liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, nu a făcut niciun comentariu public pe marginea acestei rețineri.

Menționăm că edilul a fost reţinut ieri seara de procurorii anticorupţie şi CNA în dosarul parcărilor cu plată. Acesta a fost plasat în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie pentru 72 de ore, fiind bănuit de trafic de influenţă. Dorin Chirtoacă este acuzat de faptul că i-ar fi dat indicaţii viceprimarului Nistor Grozavu, care era preşedinte al Comisiei de selectare a companiilor ce urmau să implementeze proiectul parcărilor în municipiul Chişinău, să semneze contractul cu firma EME PARKLEITSYSTEM GmbH fără avizul Consiliului municipal, lucru interzis prin lege.

Mai mult decît atît, Chirtoacă ar fi avizat pozitiv certificatele de urbanism pentru proiectarea lucrărilor, în conformitate cu contractul de parteneriat public-privat dintre Primăria Municipiului Chişinău şi nerezidenta EME PARKLEITSYSTEM GmbH. Această companie ar fi devenit cîştigătoare în urma licitații trucate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?