X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Adr Nord: Programul de dezvoltare a afacerilor va spori esenţial volumul investiţiilor în regiune

26 mai. 2017,, 09:20   Economie
2013 0

Programul regional sectorial în domeniul infrastructurii de sprijin a afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord va spori esenţial volumul investiţiilor în regiune, consideră directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord, Ion Bodrug.

Potrivit agenţiei INFOTAG, joi, în cadrul consultărilor publice la Bălţi, el a spus că "acest document strategic va fi aprobat de Consiliul Regional pentru Dezvoltare Nord şi va contribui la dezvoltarea antreprenoriatului în regiune".

Secretarul de stat al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Dorin Andros, a menţionat că documentul strategic este unul bun, urmînd a fi ajustat şi perfecţionat.

"A venit timpul cînd trebuie să ne axăm tot mai mult pe iniţiativele de dezvoltarea economică, urmînd ca şi proiectele de infrastructură să fie privite prin această prismă", a spus el.

Programul este prevăzut pe o perioadă de cinci ani, pînă în 2022. Program îşi propune să furnizeze soluţii care să permită dezvoltarea unui mediu de afaceri atractiv şi inovativ, prin investiţii în structurile de sprijin al afacerilor şi în produse cu valoare adăugată ridicată, ce ar spori avantajele competitive ale regiunii. Astfel, regiunea de Nord va deveni atractivă pentru investiţii, crearea locurilor de muncă, avînd ca impact impulsionarea dezvoltării economice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?