Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

OSCE: Moldova şi Transnistria trebuie să aibă mai multă voinţă

26 mai. 2017,, 09:10   Politică
2101 1

Reprezentantul special al Preşedintelui în exerciţiu al OSCE din partea Austriei pentru procesul de reglementare transnistreană, Wolf Dietrich Heim, consideră că Moldova şi Transnistria trebuie să aibă mai multă voinţă pentru a se înţelege în privinţa soluţionării problemelor existente.


Potrivit agenţiei INFOTAG, joi, în cadrul unei conferinţe de presă la Misiunea OSCE la Chişinău, el a spus că aceasta este a patra sa vizită în Moldova, cu scopul de a dinamiza relaţiile între părţi.

"Astăzi am comunicat la Bender cu reprezentanţii politici ai Chişinăului şi Tiraspolului, Gheorghe Bălan şi Vitalii Ignatiev. Aceasta este prima lor întrevedere după 14 martie 2017. Am discutat aproape toate subiectele incluse pe agenda de lucru a relaţiilor dintre părţi. Au fost identificate opt priorităţi. Consider că părţile parcă sînt dispuse să se înţeleagă, însă presupun că este nevoie de rezultate concrete", a menţionat diplomatul.

Potrivit lui, există un moment pozitiv important în activitatea grupurilor de lucru.

"Vineri va avea loc întrevederea experţilor în telecomunicaţii. Săptămîna viitoare se vor întîlni specialiştii în domeniul educaţiei. Sînt convins că sînt necesare rezultate concrete la fiecare întrevedere, rezultate care să fie simţite pe ambele maluri ale Nistrului", a spus Wolf Dietrich Heim, subliniind că "Moldova şi Transnistria nu au alternativă în acest sens".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?