X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ucraina va sista transporturile feroviare de călători în Rusia

26 mai. 2017,, 05:00   Externe
2819 3

Dupa ce a sistat comunicațiile aeriene (de marfuri si pasageri) cu partea rusa, Ucraina se pregătește acum să interzică total și transporturile feroviare cu Rusia.

Potrivit ziarului, interdicția privind transportul de călători pe calea ferata va intra în vigoare de la 1 iulie 2017. Această decizie este justificată de faptul că compania de stat Căile Ferate Ruse continua să deserveasca zonele controlate de separatistii prorusi in regiunile Donețk și Lugansk.

Amintim ca, saptamana trecuta, guvernul de la Kiev a sistat și transportul de mărfuri pe calea ferata între Rusia și Ucraina.

Fostul adjunct al ministrului transporturilor din Ucraina, Oleksandr Kava a declarat publicației că traficul de pasageri pe calea ferata dintre Rusia și Ucraina a scăzut cu peste 60 la sută, dar încă reprezintă aproape 2 milioane de oameni pe an.

De noua interdicție a statului ucrainean se pregătește și „Belavia“, compania aeriana de stat din Belarus, care plănuiește creșterea numarului de zboruri din Moscova spre Kiev, via Minsk.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?