X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

De ce este nevoie de cabinet ginecologic la Poliția de Frontieră

25 mai. 2017,, 17:30   Societate
2430 0

De astăzi, 25 mai 2017, în Departamentul Poliției de Frontieră va fi funcțional un cabinet ginecologic.


Consultațiile ginecologice cu scop de diagnostic și tratament-asistență medicală vor fi oferite solicitanților de azil, refugiaților, beneficiarilor de protecție umanitară și polițistelor de frontieră.

În Poliția de Frontieră 25 % din totalul de personal o constituie femeile, fapt ce ia o conotație majoră și importantă privind necesitatea asigurării serviciilor medicale ginecologice.

Deschiderea oficială a cabinetului a avut loc în prezența șefului Departamentului Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, șefului Biroului Național UNHCR Moldova, Traian Țurcanu, viceministrului Afacerilor Interne Dorin Purice și cadrelor medicale ale Poliției de Frontieră.

În cabinetul ginecologic se vor realiza consultații medicale de specialitate pentru depistarea și diagnosticarea precoce a cancerului de sîn și de col uterin (stadiu incipient), diagnosticarea bolilor cu transmitere sexuală, prevenirea și identificarea sterilității feminine, supravegherea evoluției sarcinii și prevenirea complicațiilor ei, precum și examenul medical profilactic anual.

Amenajarea și echiparea edificiului medical ginecologic, în conformitate cu activitățile medicale la standarde europene, s-a realizat cu suportul proiectului „Inițiativa de Calitate în Sistemele de Azil din Europa de Est și Caucazul de Sud, faza II” (QIEE), inițiat de Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR).


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?