Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Iranul a construit o a treia uzină subterană pentru a produce rachete balistice

25 mai. 2017,, 21:00   Externe
3960 0

Iranul a construit o a treia unitate subterană de producție a rachetelor balistice și va continua programul de dezvoltare în acest domeniu.

"Gardienii Revoluției au construit o a treia uzină subterană în cursul ultimilor ani. Vom continua să dezvoltăm în mod energic capacitățile noastre balistice", a declarat Amirali Hajizadeh, șeful diviziei aerospațiale a acestui corp militar de elită.

De la preluarea funcției în luna ianuarie, președintele american Donald Trump a impus noi sancțiuni Iranului că răspuns la recentele lansări de rachete ale Teheranului.

Vecinii sunniți din Golf ai Iranului, precum și Israelul, inamicul declarat al Teheranului, și-au exprimat preocuparea față de programul de rachete balistice al Iranului, considerîndu-l drept o amenințare pentru securitatea regională.

În replică la noile sancțiuni americane, Iranul a adăugat nouă cetățeni și companii din SUA pe propria sa listă cu sancțiuni, compusă din 15 companii americane, pentru presupuse încălcări ale drepturilor omului și cooperare cu Israelul.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?