Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Instituțiile medicale publice din capitală nu vor putea fi privatizate

25 mai. 2017,, 15:30   Societate
1632 0

Lista bunurilor statului nepasibile de privatizare a fost extinsă, la propunerea unui grup de deputați liberali, informează NOI.md.

Conform unui proiect de lege adoptat astăzi în prima lectură de Parlament, 29 de instituții medico-sanitare publice din capitală au fost declarate nepasibile de privatizare, ceea ce va exclude posibilitatea ca acestea să fie scoase din proprietatea statului.

Potrivit inițiatorilor, scopul proiectului este de a fortifica sistemul de sănătate din Moldova. Necesitatea acestor completări este evidențiată prin faptul că în ultima perioadă unele instituții medicale sînt cu insistență supuse privatizării, mai spun deputații.

„Instituţiile medico-sanitare publice reprezintă pilonii sistemului de sănătate din Republica Moldova. Supunerea privatizării acestora pune în pericol sistemul de ocrotire a sănătății în întregime. Aceste instituții, prin natura lor, sînt de interes public și sînt implicate direct în activitatea pentru satisfacerea nevoilor colectivităţii, realizînd interesul general al statului - protecția sănătății populației”, au argumentat autorii.

În lista bunurilor nepasibile de privatizare se regăsesc următoarele instituții: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Toma Ciorbă, Dispensarul Republican de Narcologie”, Spitalul Clinic Republican, Centrul Republican de Diagnosticare Medicală, Institutul Mamei și Copilului, Centrul Național Ștințifico-Practic de Medicină Urgentă, Institutul Oncologic, Spitalul Clinic Municipal pentru Copii „Valentin Ignatenco”, Spitalul Clinic Municipal „Sfînta Treime”, Spitalul Clinic Republican pentru Copii „Emilian Coţaga” etc.


Documentul urmează a fi examinat și adoptat în cea de-a doua lectură.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?