Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Tîrg caritabil mai puțin obișnuit în capitală

25 mai. 2017,, 14:30   Societate
1958 0

Lucrări confecționate manual de către deținuții penitenciarelor din țară au fost expuse joi, 25 mai, la un tîrg caritabil organizat în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” din capitală. Jumătate din banii adunați vor fi donați copiilor bolnavi de cancer, iar cealaltă jumătate va fi transferată pe contul de peculiu al autorilor, transmite IPN.

Oleg Pantea, șeful Direcției relații publice și mass-media al DIP, a declarat că acest tîrg cu scop caritabil a devenit o tradiție, fiind organizat deja de șapte ani. Vernisajul a fost inaugurat cu ocazia sărbătorii religioase „Înălțarea Domnului”. În cadrul expoziției cu vînzare sînt expuse icoane, candelabre, tablouri, suveniruri, machete, suporturi, casete, piese de mic mobilier și obiecte de decor. Toate au fost confecționate de deținuții din cele 17 penitenciare din țară.

Și în anii trecuți jumătate din banii adunați au fost donați pentru necesitățile secției de copii a Institutului Oncologic. Ceilalți bani sînt transferați pe contul deținuților pentru ca aceștia să poată să-și procure materiale din care să confecționeze noi lucrări.

Prețurile pentru obiectele expuse variază între 50 și o mie de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?