Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Mărturiile lui Gamrețchi pun cruce pe cariera de primar

25 mai. 2017,, 11:01   Politică
58590 19

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, l-a sunat pe unchiul său, liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, și l-a anunțat că nu se întoarce în Moldova.

Informația a fost comunicată pentru NOI.md de surse sigure, sub protecția anonimatului.

Chirtoacă a spus că nu mai revine la Chișinău, decizia lui avînd legătură cu transferul de ieri a șefului Direcţiei transport, Igor Gamreţchi, din izolatorul CNA în arest la domiciliu.
Gamrețchi, care este suspectat de implicare în dosarul parcărilor cu plată, a făcut mărturii despre Dorin Chirtoacă și schemele în care a fost implicat profitînd de funcția pe care o ocupă de peste opt ani. Informația precum că Dorin Chirtoacă este vizat în mai multe dosare penale a fost discutată și anterior în presă.

De la începutul acestei săptămîni Chirtoacă se află peste hotare, iar tradiționala ședință săptămînală a Primăriei, de luni, nu a avut loc. Cel care modera ședința în lipsa lui Chirtoacă era viceprimarul Nistor Grozavu, care, de asemenea, se află în arest la domiciliu, bănuit și el de implicare în dosarul parcărilor cu plată.

Totodată, la Chișinău este, practic, pe sfîrșite procesul de colectare a semnăturilor pentru organizarea unui referendum privind demisia lui Dorin Chirtoacă. În dimineața zilei de 24 mai erau colectate peste 51 de mii de semnături, iar ca să fie posibilă organizarea referendumului sînt necesare circa 65 de mii de semnături.

De precizat că recent partidul condus de un alt primar certat cu legea, Ilan Șor a anunțat că nu susține organizarea referendumului privind demisia lui Chirtoacă. Potrivit lor, Chirtoacă singur trebuie să-și dea demisia. Această declarație a fost făcută de un partid al cărui lider nu a îndrăznit niciodată să-și anunțe demisia, asta chiar dacă numele său este implicat în mai multe scandaluri de proporții. În cea mai recentă notă informativă a companiei Kroll, care investighează jaful de proporţii din sistemul bancar, este scris că toate companiile implicate în furtul miliardului de dolari au legătură cu Ilan Șor.

Actualmente, Ilan Șor se află în arest la domiciliu, iar Dorin Chirtoacă dă bir cu fugiții. Ce va urma?
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?