X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

May intenționează să-și scurteze participarea la summitul G7

25 mai. 2017,, 10:40   Externe
1833 0

Șefa guvernului de la Londra, Theresa May, intenționează să-și scurteze participarea la reuniunea G7 din Sicilia după ce nivelul amenințării teroriste a fost ridicat la "critic" urmare a atentatului sinucigaș cu bombă de la Manchester, a indicat un înalt responsabil guvernamental citat de Reuters.

May era așteptată să rămînă la întîlnirea celor mai industrializate state ale lumii pînă la sfîrșitul programului, sîmbătă, dar acum intenționează să plece după prima zi.

"Pe baza faptului că avem un nivel de amenințare care este în prezent critic și dată fiind situația în curs de desfășurare aici, prim-ministra intenționează la acest moment să-și scurteze programul la G7, astfel încît este probabil să se întoarcă vineri seara", a spus oficialul.

Vineri și sîmbătă, reprezentanți ai țărilor din G7 (Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie și Statele Unite) se vor reuni la Taormina, în Sicilia (sudul Italiei).

Theresa May a anunțat marți seară că nivelul de alertă teroristă a fost ridicat la maxim după atentatul sinucigaș de la Manchester care a fost comis de un student de origine libiană și care a făcut 22 de morți și zeci de răniți, transmite AFP.

"Nu putem ignora posibilitatea ca un grup mai mare de persoane să aibă legătură cu atentatul de la Manchester", a declarat Theresa May, care a anunțat de asemenea că armata va fi desfășurată pe străzi pentru a sprijini poliția.

Nivelul de alertă teroristă a fost ridicat de la 'grav' la 'critic', cel mai înalt, ceea ce înseamnă că un atac este considerat ca fiind iminent.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?