Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Compania japoneză Fujikura vrea să activeze și în Găgăuzia

25 mai. 2017,, 12:20   Economie
3727 1

Compania japoneză Fujikura intenționează să-și extindă activitatea, deschizîndu-și o filială în UTA Gagauzia, transmite NOI.md.

Potrivit Serviciului de presă al Guvernului, acest lucru a fost discutat în cadrul întrevederii lui Pavel Filip cu başcanul Găgăuziei, Irina Vlah. Unul dintre subiectele discuției oficialilor a fost crearea în regiune a subzonelor ZEL Chișinău, care să permită investitorilor să activeze în condiții avantajoase

Anterior, în timpul întîlnirii cu ambasadorul Japoniei, Masanobu Yoshii, Irina Vlah a menționat că Găgăuzia este pregătită să ofere platforme pentru atragerea investițiilor japoneze și punerea în aplicare a proiectului în autonomie, similar cu cel realizat la Chișinău de Compania «Fujikura».

«Fujikura» a deschis în cadrul ZEL «Expo-Business Chișinău» propria fabrică «Fujikura Automotive MLD» pentru producția de cabluri și a altor componente pentru industria automobilelor. În cadrul primei etape, la fabrică muncesc 1,2 mii de oameni, pe viitor însă numărul acestora urmează să crească pînă la 3 mii. Concernul «Fujikura» are astfel de fabrici în 19 țări, compania deschisă în Moldova devenind cea de-a 38-a. Toate produsele fabricate de companie sînt destinate clienților din Uniunea Europeană.

Concernul «Fujikura» a fost fondat în anul 1885, sediul ei central se află la Tokyo. «Fujikura» este producător mondial de componente electrice pentru industria auto, electronică și de telecomunicații.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?