Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

SUA vor reduce de două ori volumul asistenței pentru Moldova

25 mai. 2017,, 12:30   Economie
1611 0

Volumul anual al asistenței alocate Republicii Moldova de către Statele Unite ale Americii ar putea să se reducă de două ori – de la 45,05 milioane pînă la 20,25 milioane de dolari.

Acest lucru este prevăzut în proiectul bugetului de stat al SUA pe anul fiscal 2018, publicat de Departamentul de Stat al SUA, relatează NOI.md.

Se preconizează că partea majoră a acestor mijloace – 16 milioane de dolari – va fi alocată țării noastre pentru promovarea reformelor democratice și economice și armonizarea legislației moldovenești cu legislația UE, integrarea economică ulterioară în Uniunea Europeană.

Este vorba despre promovarea ulterioară a creșterii economice, crearea unor condiții mai favorabile pentru activitatea businessului, facilitarea accesului la finanțare, sporirea volumului de investiții interne și străine, extinderea exporturilor, îmbunătățirea standardelor de viață pentru populație.

Totodată, asistența SUA va fi orientată spre crearea unor oportunități investiționale pentru businessul american, reducerea numărului pîrghiilor de influență a Rusiei asupra Moldovei, în special, prin intermediul reformării sectorului energetic și a sferei de producere a energiei electrice.

De asemenea, este vorba despre sprijinul măsurilor de combatere a corupției, susținerea societății civile, mass-mediei independente etc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?