Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Transnistria s-a adresat către EUBAM pe marginea deciziei dintre Chişinău şi Kiev

25 mai. 2017,, 09:50   Politică
4562 4

Autorităţile autoproclamatei RMN îndeamnă Misiunea Uniunii Europene de Asistenţă la Frontieră în Moldova şi Ucraina (EUBAM) "să prezinte propuneri pentru depăşirea situaţiei actuale, în condiţiile în care Chişinăul şi Kievul aplică măsuri de restricţie în privinţa Transnistriei".

Potrivit site-ului MAE al regiunii, despre aceasta s-a discutat miercuri, la întrevederea de la Tiraspol a ministrului Afacerilor Externe, Vitalii Ignatiev, ministrului Dezvoltării Economice, Serghei Obolonik, şi preşedintelui Comitetului Vamal, Vitalii Neagu, cu o delegaţie a EUBAM, condusă de şeful Misiunii, Andrew Tesoriere.

Reprezentanţii transnistreni "au prezentat detaliat poziţia despre consecinţele controlului moldo-ucrainean comun la punctul de trecere Cuciurgan", exprimîndu-şi opinia pe marginea "neadmiterii realizării acestui proiect distructiv".

O atenţie deosebită a fost acordată problemei ce ţine de interdicţia tranzitului spre Transnistria a mărfurilor supuse controlului veterinar, fără acordul Republicii Moldova.

"În situaţia în care controlul comun încă nu se realizează, în privinţa Transnistriei sînt deja luate măsuri unilaterale. Asemenea acţiuni sînt ca un test cu hîrtia de turnesol, arătînd caracterul de impas al măsurilor întreprinse în cadrul proiectului controlului comun la frontiera cu Transnistria", consideră Ignatiev.

Aceasta este a doua întîlnire de la începutul lunii a conducerii MAE de la Tiraspol cu conducerea EUBAM. Prima întîlnire a avut loc pe 12 mai. Atunci, Ignatiev, a încercat, de asemenea, să-i convingă pe interlocutori de "inadmisibilitatea instituirii controlului comun al Chişinăului şi Kievului la frontieră", care, în opinia sa, "ameninţă securitatea regională prin destabilizarea situaţiei în domeniul politic şi economic".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?