X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Străinii vor obține mai ușor dreptul de ședere în Moldova

24 mai. 2017,, 16:20   Societate
7700 0

Procedurile de acordare a dreptului de muncă şi de şedere în Moldova pentru cetățenii străini au fost simplificate, potrivit unui proiect de lege aprobat de Executiv, notează Noi.md.

Scopul proiectului este facilitarea angajării cetățenilor altor state, astfel sporind atractivitatea investițională a țării noastre și contribuind la îmbunătăţirea mediului de afaceri. În acest scop au fost revizuite și optimizate procedurile şi termenele de acordare a dreptului de muncă şi de şedere pentru străini, inclusiv a permiselor. Totodată, a fost simplificată lista de documente necesară pentru obținerea actelor menționate. Urmează să fie fortificate și capacităţile instituţionale ale Ghişeului Unic de documentare a străinilor din cadrul Biroului Migraţie şi Azil al MAI.

În același timp, în scopul stimulării angajării forței de muncă locale în cadrul proiectelor investiționale de importanță națională, este prevăzut că numărul de angajați străini se va diminua treptat în favoarea celor din Republica Moldova, astfel încît cota acestora să nu fie mai mică de 50% din numărul total de salariați, după primii cinci ani de activitate.

Modificările au fost făcute în conformitate cu Programul de activitate al Guvernului pentru anii 2016-2018, care prevede ajustarea cadrului legislativ național din domeniu la componenta Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA) a Acordului de Asociere RM-UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?