Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Candu îi dă replica lui Dodon! Președintele este obligat să promulge Legea propagandei

24 mai. 2017,, 15:20   Politică
5143 11

Șeful statului, Igor Dodon, va fi obligat să promulge o eventuală lege ce ține de combaterea propagandei presei străine în Republica Moldova.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a precizat că sînt proceduri prevăzute de Constituție și nicidecum nu ține de dorințele unor persoane.

„Nu știam că domnului Dodon îi place propaganda sau dezinformarea sau, mai bine zis, influenţa presei unor țări străine și interferența care poate avea loc în treburile interne ale unui stat. Propaganda, dezinformarea, tot ce înseamnă fake news e un fenomen cu care luptă mai multe state. Ne propunem să luptăm și noi. Ceea ce ține de promulgarea legii sau nepromulgare, să ajungem să votăm legea, după care vom merge potrivit Constituției. Dacă va fi un prim refuz, va fi cel de-al doilea vot și promulgarea. Sînt proceduri prevăzute de Constituție și nu ține de dorințele unei persoane”, a declarat Candu.

Igor Dodon a criticat dur proiectul anunțat de PDM privind combaterea propagandei rusești în presa de la noi și a declarat că va face tot posibilul pentru a-l bloca.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?