X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Dodon comentează deciziile Guvernului de a boicota manifestările CSI

24 mai. 2017,, 15:10   Politică
3840 8

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a comentat deciziile Guvernului Republicii Moldova de a boicota evenimentele din CSI, comunică site-ul Actualitati.md, citat de NOI.md.

„Îmi exprim în această privință regretul profund. Calific acest pas ca un demers ordinar la adresa partenerului nostru strategic – Federaţia Rusă – şi ca o tentativă de a bloca reluarea parteneriatului nostru strategic şi dezvoltarea relaţiilor dintre ţările noastre. Sînt sigur că ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Moldova în Federaţia Rusă, Andrei Neguţa, va reprezenta ţara noastră la şedinţa Consiliului şefilor de guverne CSI nu mai rău decît Guvernul Moldovei”, a menţionat Dodon.

Şeful statului a amintit că pe parcursul primelor cîteva luni ale preşedinţiei sale el a avut cîteva întrevederi importante cu preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, cu spicherul Dumei de Stat, Veaceslav Volodin, cu şeful Guvernului Rusiei, Dmitri Medvedev, cu un şir de alţi demnitari ruşi. Aceste întîlniri au atribuit un impuls suplimentar dinamizării relaţiilor dintre Moldova şi Rusia.

„În ultimele luni exporturile de produse moldoveneşti în Rusia au crescut cu 42%. A fost soluţionată problema amnistierii a zeci de mii de migranţi de muncă din Moldova care lucrează în Rusia. Se susţin negocieri privind cooperarea interregională şi multe alte proiecte comune.

Noi şi în continuare vom pune la punct, extinde şi consolida în mod intensiv cooperarea noastră. Intenţionăm să examinăm multe noi probleme ale relaţiilor noastre bilaterale cu conducerea Federaţiei Ruse pe platforma Forumului economic de la Sankt-Petersburg, care va avea loc pe 1-3 iunie curent.

Promit să fac tot posibilul ca parteneriatul strategic dintre statele noastre să fie reluat în volum integral. Sînt sigur că vom reuşi acest lucru indiferent de orice”, a specificat Igor Dodon.

Preşedintele RM a mai amintit o dată că el se pronunţă în mod consecvent pentru stabilirea parteneriatului susţinut al Moldovei atît cu Estul, cît şi cu Vestul.

„Trebuie să ne întîlnim, să discutăm şi să cooperăm cu toţi în interesele ţării noastre. Numai în ultimele cîteva luni eu am avut un şir de negocieri pozitive cu liderii mai multor ţări, cu conducerea Comisiei Europene şi a altor organisme internaţionale. Chiar ieri m-am întîlnit cu preşedintele Republicii Turcia, Erdogan, iar în viitorul apropiat va avea loc vizita mea de lucru la Budapesta, unde voi avea întrevederi cu preşedintele Ungariei, Janos Ader, şeful guvernului maghiar, Viktor Orban, şi spicherul Adunării Naţionale, Laszlo Kover, pentru a examina consolidarea cooperării noastre în diverse domenii. Moldova este obligată să stabilească relaţii bune şi cu Vestul, şi cu Estul. Trebuie să comunicăm cu toţi şi să apărăm interesele Republicii Moldova şi pe ale cetăţenilor ei”, a conchis preşedintele RM.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?