Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cauzele ambuteiajelor de la Chișinău: afacerile și banii

24 mai. 2017,, 11:50   Capitala
3080 0

„La Chișinău nu există planul și strategia managementului transportului urban”, i-a declarat corespondentului Novosti-Moldova expertul în domeniul problemelor gospodăriei municipale a Chișinăului, Radu Bușilă.

Potrivit părerii lui, accidentele frecvente și congestionarea traficului de pe drumurile capitalei sunt legate de numărul mare de automobile private.

„Transportul public trebuie să devină mai atractiv. Trebuie să fie confortabil și ieftin. Cînd toate aceste lucruri vor fi făcute, oamenii își vor lăsa propriile automobile și se vor deplasa la serviciu și acasă cu troleibuzul sau microbuzul“, a explicat Bușilă.

El crede că supraîncărcă traficul și lipsa drumurilor de centură. Potrivit spuselor lui Bușilă, aproape toate troleibuzele merg pe străzile centrale. Potrivit părerii lui, această situație ar putea fi hotărîtă prin crearea rutelor de transport suplimentare directe dintr-un sector în altul.

„Străzile se vor elibera, iar cetățenilor le va fi mai ușor. Dar problema constă în faptul că nimeni nu este cointeresat, practic, în dezvoltarea transportului public, în special, al celui de troleibuze. Există concurența troleibuz - autobuz – microbuz”, a subliniat Bușilă.

El a explicat că interesele în această sferă de afaceri se intersectează cu afacerile diferitor businessmeni, inclusiv și a unor oficiali orășenești, care dețin companii de transportare a pasagerilor. În legătură cu aceasta, potrivit părerii lui Bușilă, administrația orașului nu se ocupă de dezvoltarea troleibuzelor și autobuzelor. Prin oraș pînă în prezent merg vechile unități de transport sovietice, care, conform expertului, nu mai corespund nici unor norme și standarde.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?