Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon: PD încearcă să provoace o isterie antirusească în societate

24 mai. 2017,, 09:56   Politică
3690 10

Igor Dodon spune că va bloca orice inițiativă a guvernării cu privire la combaterea propagandei străine în mass-media locală, notează NOI.md.

Președintele s-a referit la acest subiect după ce ieri democrații au inițiat elaborarea unui proiect de lege al cărui scop este eliminarea propagandei străine, în special celei rusești, în Moldova.

„Este clar că în contextul apropierii alegerilor parlamentare, democrații sînt gata să se agațe și de un pai și să declanșeze vînătoarea de vrăjitoare, pentru a le fi pe plac partenerilor occidentali. Simțind propria incapacitate de a pormova reformele și a avansa în lupta cu corupția, democrații au început să speculeze din nou la tema propagandei, încercînd să provoace o isterie antirusească în societate, pentru a face pe plac Vestului”, a comentat Dodon.

Potrivit lui, prin această inițiativă guvernarea nu face decît să sustragă atenția cetățenilor de la problemele reale ale țării. El spune că nu va face jocul democraților în această privință.

„Sub pretextul luptei împotriva propagandei rusești, partidul de guvernămînt rezolvă cu succes problemele sale și le ascunde pe altele mult mai importante ale poporului moldovenesc. Este vorba despre întoarcerea miliardelor în bugetul de stat, pedepsirea celor responsabili, relansarea economică a țării, creșterea bunăstării populației”, a subliniat demnitarul.


Igor Dodon a mai remarcat că nu va admite ca relațiile moldo-ruse să fie puse în pericol, de dragul unor jocuri politice. „Eu mă opun cu fermitate unei astfel de abordări față de partenerii noștri ruși, de dragul menținerii la putere a unui partid care a pierdut încrederea populației. Și voi bloca adoptarea oricărei legi al cărei scop este să semene discordie în societate”, a declarat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?