X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

CCI ale Moldovei și Georgiei vor semna un memorandum de cooperare

24 mai. 2017,, 11:20   Economie
1568 0

Camerele de comerț și industrie ale Moldovei și Georgiei intenționează să semneze un memorandum de cooperare.

Înțelegerea a fost atinsă în cadrul unei întrevederi a președintelui CCI a Georgiei, Nino Cikovani, și vicepreședintelui CCI a Moldovei, Mihai Bîlba, susținute în timpul recentei vizite de lucru a acestuia la Tbilisi, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului CCI a RM, părțile au discutat posibilitatea intensificării cooperării, precum și pe cea a organizării unei misiuni economice a întreprinzătorilor din Georgia în țara noastră.

Părțile au mai convenit asupra semnării unui memorandum între camerele de comerț și industrie a ambelor țări, orientat spre informarea mediilor de afaceri ale acestora cu privire la evenimentele, investițiile și măsurile de susținere a businessului în Moldova și Georgia.

Conform datelor Biroului Național de Statistică, în 2016 volumul schimbului de mărfuri între Moldova și Georgia a constituit 18,4 milioane de dolari. Totodată, volumul exportului moldovenesc în Georgia a constituit 16,9 milioane de dolari, iar cel al importului de mărfuri din Georgia – 1,52 milioane de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?