Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Moldova, Ucraina și Georgia constituie o platformă comună de comunicare cu UE

24 mai. 2017,, 08:40   Politică
1780 2
Cele trei țări semnatare ale Acordului de Asociere, Republica Moldova, Ucraina și Georgia, au decis să constituie o platformă comună de comunicare cu UE, transmite IPN. Inițiativa de constituire a acesteia aparține Republicii Moldova, a declarat co-președintele Adunării parlamentare EURONEST, Marian Lupu, după ședința Biroului permanent al acestei structuri care a avut loc la Chișinău marți, 23 mai.

„ Este o nouă platformă care va începe să funcționeze și este menită să ofere noi posibilități de coordonare și elaborări de poziții comune la nivelul celor trei țări care au semnat Acordul de Asociere”, a declarat Marian Lupu, subliniind că acest lucru va aduce mai multă eficiență în dialogul cu Uniunea Europeană.

Marian Lupu a precizat că la ședința Biroului permanent al EURONEST au fost discutate probleme ce țin de participarea la Summit-ul Parteneriatului Estic de la Bruxelles, ce va avea loc în luna noiembrie, fiind o oportunitate deosebită fiecare țară de a-și promova interesele.

Un alt subiect discutat a fost participarea la ședința miniștrilor de externe ai statelor membre ale Uniunii Europene și din țările Parteneriatului Estic. În cadrul ședinței, oficialii moldoveni vor atrage atenția asupra priorităților văzute de Adunarea Parlamentară EURONEST în contextul dezvoltării ulterioare a relațiilor dintre statele membre ale acestei formațiuni cu Uniunea Europeană.

La rîndul său, co-președinta Adunării Parlamentare EURONEST din partea Parlamentului European, Rebecca Harms, a declarat că, în cadrul ședinței de marți, două grupuri de lucru au abordat subiecte ce vizează dezvoltarea energetică și energia durabilă, precum și problema șomajului în rîndul tinerilor.

Ședința Biroului permanent al Adunării parlamentare a Parteneriatului Estic a avut loc pentru prima dată în Republica Moldova în ultimii 5-6 ani. Aceasta s-a desfășurat la Chișinău, deoarece Parlamentul Republicii Moldova deține funcția de co-președinte a acestui forum.

Adunarea parlamentară EURONEST reprezintă dimensiunea de colaborare parlamentară între Uniunea Europeană și statele Parteneriatului Estic și este constituită din deputați din statele Parteneriatului Estic precum Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova și Ucraina, dar și reprezentanți ai Parlamentului European.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?