X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Un eurodeputat a solicitat scuze oficiale de la un post de TV din RM

23 mai. 2017,, 15:00  
3618 1

Eurodeputatul polonez MichaЕ‚ Boni acuză postul de televiziune Publika TV de manipularea opiniei publice şi difuzarea informaţiei eronate despre discursul său în Parlamentul European la 16 mai.

Surse din cadrul Asociaţiei Presei Independente (API) au relatat pentru INFOTAG că deputatul european a solicitat scuze oficiale de la Publika TV.

"Printre vorbitorii în Plenul Legislativului european a fost şi europarlamentarul polonez MichaЕ‚ Boni care a precizat că Moldova nu poate parcurge drumul european dacă nu asigură independenţa în mass-media şi dacă nu se doreşte o luptă reală împotriva corupţiei. În acelaşi timp, posturile de televiziune Publika TV, Prime şi Canal 3 au difuzat doar prima frază din alocuţiunea deputatului, şi anume: "Da, mulţi ani de zile Moldova s-a arătat foarte deschisă la reforme şi a părut să fie un lider în vecinătatea estică a Europei". Această frază a fost scoasă din context şi nu transmite mesajul declaraţiei. După difuzarea acestor reportaje, MichaЕ‚ Boni a expediat un mesaj în adresa postului Publika TV, prin care a cerut ca reportajul să fie corectat şi adaptat, deoarece declaraţia sa ar fi fost trunchiată", a spus un reprezentant al API.

În context, API a publicat un articol în cadrul campaniei împotriva informaţiilor false STOP FALS, în care a descris nemulţumirea lui MichaЕ‚ Boni.

"În prezent, trăim în lumea democratică şi oamenii doresc adevărul. Într-o societate liberă, nimeni nu va tolera un astfel de comportament. Cel mai absurd este faptul că, fiind vicepreşedinte al Delegaţiei Comisiei parlamentare de asociere UE-Moldova, în cadrul tuturor întîlnirilor din Moldova şi de aici, la Parlamentul European, am încercat întotdeauna să sprijin această ţară. Acest lucru mă deranjează foarte mult, deoarece nu facilitează cooperarea reciprocă, dar creează repere clare pentru viitor. Sper că această situaţie va fi rezolvată în mod corespunzător şi să apară scuze oficiale", a spus deputatul.

O jurnalistă a API a încercat să obţină opinia posturilor TV care au diseminat reportajele cu declaraţia fragmentată a deputatului european, însă a fost refuzată. Contactîndu-l pe Oleg Cristal, noul proprietar al Canal 3, acesta nici nu a ascultat întrebarea, dar a acuzat-o pe jurnalista API că ar face articole la comanda cuiva şi a închis telefonul.

Precizare: Pe 16 mai, în Parlamentul European a fost discutat subiectul acordării de către UE a unei finanţări de 100 de milioane de euro pentru Moldova. În cadrul dezbaterilor, mai mulţi deputaţi şi-au expus opiniile pro şi contra susţinerii financiare a Republicii Moldova. Unii invocau faptul că banii ar trebui alocaţi doar după implementarea reformelor în justiţie, în mass-media, dar şi în sectorul bancar, alţii însă au spus că banii ar trebui să ajungă acum în Moldova, pentru modernizarea ţării. Parlamentul European a amînat pentru o lună aprobarea hotărîrii privind alocarea asistenţei macrofinanciare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?