Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Amenzi de peste un milion de lei pentru comerțul cu țigări

23 mai. 2017,, 14:20   Economie
4239 0

Serviciul Fiscal de Stat a verificat, timp de o lună, agenții economici care comercializează țigări cu amănuntul.

Drept urmare, peste 250 de agenți economici au fost supuși verificării, iar suma amenzilor aplicate se ridică la mai mult de 1 milion de lei.

Controlul a avut loc pe întreg teritoriul țării, verificînd atît prețurile minime de vînzare cu amănuntul a țigaretelor cu și fără filtru, cît și alte aspecte privind respectarea legislației în vigoare.

În cadrul acțiunilor de control au fost supuși verificării 254 de agenți economici și iată ce au descoperit experții Fiscului.

- încălcarea prevederilor art. 91 alin.1) din Legea Bugetului de Stat pentru anul 2017, care stipulează prețurile minime de vînzare cu amănuntul către consumătorul final la țigaretele (pachet unitar) cu filtru/fără filtru, (poziția tarifară 2402 20);

- neutilizarea mașinii de casă și control la efectuarea decontărilor bănești în numerar cu consumatorii (încălcarea prevederilor art.8 al.2 lit. c) din Codul fiscal);

- neprezentarea la prima cerere persoanelor cu funcții de răspundere a organelor cu atribuții de administrare fiscală documentele de evidență (încălcarea prevederilor art.8 al.2 lit. f) din Codul fiscal).

În rezultatul verificărilor efectuate, Serviciul Fiscal de Stat va aplica sancțiuni în sumă de 1 010 879 lei, față de agenții economici care nu respectă legislația în vigoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?