X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Alegerile prezidențiale din Rusia: Putin a recurs la un șiretlic

23 mai. 2017,, 09:28   Externe
3004 0
Șeful Rusiei, Vladimir Putin, ar putea participa la alegerile prezidențiale în calitate de candidat independent, scrie „Gazeta.ru“, referindu-se la cele patru surse apropiate de Kremlin.

Publicația subliniază că campania de colectare a semnăturilor necesare pentru înregistrarea în cursa prezidențială va fi, în acest sens, o bună pregătire pentru alegeri.

Potrivit unor surse, la Kremlin au fost alcătuite cîteva scenarii pentru campania prezidențială. Printre acestea a fost examinată ca variantă înaintarea în calitate de candidat independent, precum și opțiunea de a fi înaintat din partea Partidului „Rusia Unită“.

Argumentul celor care susțin înaintarea în calitate de candidat independent este destul de simplu. Electoratul lui Putin este mult mai larg decît cel al partidului. Mai mult decît atît, o serie de cetățeni care sprijină alte partide sînt gata să-l sprijine pe președinte.

Conform Legii cu privire la alegerile președintelui Federației Ruse, persoana poate candida pentru funcția de președinte: fie din partea unui partid, care are fracțiune în Duma de Stat, fie în calitate de candidat independent. Nominalizatul din partea partidului nu trebuie să colecteze semnături. În al doilea caz, candidatul trebuie să primească sprijinul „grupului de alegători“ (minimum 500 de persoane), precum și să colecteze cel puțin 300.000 de semnături din zeci de regiuni (nu mai mult de 7500 într-o regiune).

Una dintre sursele publicației sugerează că colectarea semnăturilor ar putea fi încredințată „Frontului Popular din Întreaga Rusie“

Putin a participat în calitate de candidat independent la prezidențialele din anii 2000 și 2004.

Potrivit informațiilor pubșicației „Obozrevateli“, anterior jurnalistul și prezentatorul de televiziune rus Evgheni Kiseliov a presupus că s-ar putea ca Putin să nu mai participe la cursa electorală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?